Amit tudni érdemes a paint gard védőfóliáról!

paintgardMi is az a Paint Gard?

A Paint Gard az egyik leghatékonyabb kőfelverődés elleni védőfólia, amely jelenleg a piacon
található. Amellett, hogy kiválóan nyúlik, még tökéletesen átlátszó is, és rendkívül erősen tapad a kívánt felülethez. Számos teszt során bizonyította kiemelkedő ellenállóképességét az extrém hőmérsékleti körülményekkel, az UV sugárzással és a kőfelverődésekkel szemben. Az Ön autóját, vagy motorját is maximálisan meg fogja védeni!

Megváltoztatja a Paint Gard az autóm vagy motorom külsejét?

A Paint Gard úgy védi meg évről-évre az Ön autójának, motorjának karosszériáját, hogy közben végig láthatatlan marad. A gyártó csupán annyit javasol, hogy havonta legalább 1-szer, 2-szer mossa le járművét, mert ha sok por tapad meg a fólián, akkor enyhén látszódhat a fóliázott felület és a karosszéria közötti eltérés.

Lehet a Paint Garddal fóliázott felületet mosni, illetve waxolni?

Természetesen igen, ugyanúgy moshatja, és waxolhatja (sőt, még polírozhatja is) a Paint Garddal fedett területet, mintha ott sem lenne.

Évek múlva meglátszik majd a különbség a fóliázott és a nem fóliázott felület között?

Nem. A Paint Gard UV stabil, viszant átengedi magán az UV sugarakat. Ez a tulajdonság kiküszöböli az úgynevezett „két árnyalat” hatást, amely a hagyományos kőfelverődés elleni bevonatok esetében tapasztalható. Tehát ha Ön később eltávolítja a fóliát, a karosszérián lem lesz árnyalatbeli különbség.

Ha eladom az autómat, el tudom távolítani róla a Paint Gardot?

Igen, amenyiben az Ön autójának eredeti a fényezése. A PaintGard egy speciális szabadalmaztatott ragasztóval van ellátva, ennek köszönhetően nyom nélkül el lehet távolítani az autóról. (Újrafényezett felület esetében nem vállalunk garanciát a fólia eltávolítása esetén az esetlegesen
leváló fényezésre.)

Érdemes lefóliáztatni az egész autót?

Számunkra az Ön igénye a legfontosabb. Amennyiben Önnek egy ritka old timere, vagy egy nagyon drága luxusautója van, akkor mindenképpen gazdaságos megoldás az egész autó “becsomagolása” a védőfóliával, hiszen így Ön konzerválni tudja az autóját.

Alap esetben a kőfelverődés szempontjából legveszélyeztetettebb részeket érdemes lefóliáztatni,
mint például a lökhárítót, a motorháztető front részét (vagyis alsó harmadát), a fényszórókat, a tükröket, illetve a hátsó lökhárító vízszintes részét, amely a csomagtartóba való bepakoláskor szokott sérülni. Ebből adódóan a fóliához tartozó szoftverben általában az autónak ezekhez a részeihez található minta, melyet számítógéppel vezérelt vágógéppel (plotter) vágunk ki.

Mennyi időt vesz igénybe egy autó, illetve motor lefóliázása?

Ez természetesen függ attól, hogy az autónak mely részeit kívánja lefóliáztatni, de átlagosan 3-4 órát vesz igénybe a munka. Egy motor lefóliázása körülbelül 2-3 óráig tart. Teljes autó  “csomagolás” megközelítőleg 1,5-2 napos művelet.

Van garancia a Paint Gardra?

Igen, 5 év garanciát tudunk biztosítani, amely azonban nem átruházható. Vagyis ha Ön eladja az autóját, az autó új tulajdonosára már nem vonatkozik a garancia.

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.